Kurumsal Kimliğimiz

KURUMSAL KİMLİĞİMİZ

Okulumuz 1990 yılında Eğitim- Öğretime açılmıştır. Adını; Atatürk'ün çok sevdiği, tarihimizin hiç yenilgi almamış Balıkesirli pehlivanı, Kurtdereli Mehmet Pehlivan 'dan almaktadır.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Kimdir?

Dünya Şampiyonu pehlivanımız olan Kurtdereli Mehmet, 1864 yılında, şimdi Bulgaristan sınırları içinde bulunan ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Deliorman bölgesindeki Tırnova vilayetinin Selvi kasabasına bağlı Bukriva (Çobanköy) köyünde doğdu.

1902 yılında, Bursa'da yapılan şampiyonada ise Kurtdereli, finalde Madaralı Ahmet'i; İstanbul'da yapılan şampiyonada da 2 metrelik ve 150 kiloluk Filiz Nurullah'ı yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Kurtdereli Mehmet, "Son yenilmez Osmanlı pehlivanı" olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

LOGOMUZ

Logoda kullandığımız renklerimiz güven sorumluluk ve özgürlüğü ön plana çıkarıyor, aynı zamanda samimiyet, dürüstlülüğü de vurguluyoruz.

Logoda var olan, çınar dalı ve yapraklar sonsuzluğu sürekliliği ve üretkenliğimizi göstermektedir.

Logomuz da öğrencilerimizi ön plana çıkarıyoruz, esas olan öğrencidir. öğretmenlerimiz, velilerimiz öğrencimizin arkasında ona destek ve rehberdir.

Logomuzdaki  el bütün bu paydaşları aynı zamanda sorumlulukları ve duyguları bir vizyon için kucaklayan okuldur.

07-05-2020

Yayın: 07.05.2020 - Güncelleme: 16.10.2021 19:13 - Görüntülenme: 501