Kas

OKULUMUZ TÜBİTAK BİLİM SOYLEŞİSİ KAPSAMINDA BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ.DR. ALİ BAŞHAN I AĞIRLADI.ROBOTİK KODLAMA KONULU SUNUMU İÇİN KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Tem

2022 - 2023 yılı Mezuniyet  Töreni Coşkumuzun Kısa Videosu

Tem

Okulumuzda geleneksel hale gelen Mezuniyet törenlerimiz bu yıl da muhteşem oldu. 2022-2023 yılı Mezun öğrencilerimizi güzel ve anlamlı bir törenle uğurladık. Öğrencilerimize ömür boyu başarılar ve mutluluklar dileriz.

Harezmi eğitim modeli  ile gelecege umutla bakıyoruz.

Nis

E twinning projemizde sona geldik.NE DEMEK MATEMATİKTEN KORKUYORUM!" isimli projemizde matematiğin bir ders olmaktan ziyade günlük hayatımızı düzenleyen ve kolaylaştıran bir bilim dalı olduğunu öğrencilerimize göstermek amaciyla yola çıktık..

Öğrencilerimizin "matematik ne işime yarayacak?"algısını yıkmak ve matematiğin aslında hayatın her alanında yer aldığını ve doğanın muazzam dili olduğunu ifade etmeyi hedefledik.Edebiyat,gezi,zeka oyunu ve tiyatro oyunu ile matematiği buluşturarak öğrencilerimiz matematik ile ilgilenmelerini sağladık..

Proje Sürecinde:
Matematik kitapları okuduk ve yazarı ile söyleşi yaptık. Matematik evi ve bilim merkezlerine gezi düzenledik. Matematik tiyatrosu yazdık ve sergiledik. Hayatın her alanından matematik etkinlikleri yaptık. Web 2 araçları ile çalışmalar yaptık. Pi gününü kutlayarak projemizi sonlandırdık.Projemiz sürecinde farklı okuldan öğrenci ve öğretmenlerle çalıştık.   Projemizden çok keyif aldık.Biz e twinning i çok sevdik.

E-Dergimizin PDF haline ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ !

Ekm

Okulumuz 8-A sınıfı öğrencisi Arslan Deva BAYAR'ı başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 6 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Okulumuz yeni öğretim yılında "Normal Eğitim"e geçmiştir. Öğrencilerimiz Tam Gün eğitim alacaklardır.

İşte yeni Ders Saati Çizelgemiz !!

Ayrıca öğrencilerimizin Sınıf Kat Planları da ektedir. !!

Okulumuzda, OECD'nin düzenlemiş olduğu ,
Öğrencilerin Sosyal ve Duygusal becerilerini ölçmeye yönelik anket çalışması gerçekleşti.

OECD tarafından seçilmiş 50 öğrencimiz bu çalışmaya katıldı.

Bu çalışmada emeği geçen öğretmenlerimize ( özellikle Bilişim Öğretmenlerimiz Fatma ve Hatice öğretmenlerimize) teşekkür ederiz.

Kas

‪Cumhuriyetimizin ilanının 96. yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyoruz.

(29 Ekim de bütün veli ve öğrencilerimizi Cuhuriyet Bayramı törenini kutlamak için Mahmutbey stadına bekliyoruz) ‬

Kas

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Okul Aile Birliği kongremizi başarı ile gerçekleştirdik.

3 Dönem Okul Aile Birliği Başkanlığını başarı ile yapan Gülay Mercan Turan'a okul Müdürümüz tarafından plaket takdim edildi.

Kurtdereli Mehmet Ortaokulu ailesi olarak, olgunluk ve dayanışma içerisinde geçen Kongremizde seçilen ekibe başarılar diliyoruz.

Kas

6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu dolayısı ile düzenlenen şiir yarışmasında okulumuz 8. Öğrencisi Tuğce DANA Bağcılar 1. olmuştur.
Öğrencimizi tebrik ederiz.

Ekm

CodeWeek (Kod Haftası) 2019 çalışmalarımıza öğrencilerimizle pano hazırlayarak başladık. Panomuzda tüm etkinlerimizinde temasını oluşturan 3 başlığa yer verdik. Bunlar:

1-Algoritma

2-Scratch (Blok Kodlama)

3-Robotik Kodlama

5-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, Avrupanın bir çok ülkesinde kodlamaya farkındalık kazandırmak ve kodlamanın önemini anlatmak için gerçekleştirilen CodeWeek etkinliklerinde Kurtdereli Mehmet Ortaokulu olarak bizde yerimizi aldık. Diğer çalışmalarımızda hafta içerisinde gerçekleştirilecektir.